More than sensors+automation
Søg

Historie

1948

Moritz Juchheim
 
Moritz Kurt Juchheim grundlægger virksomheden M. K. JUCHHEIM, bedre kendt som JUMO GmbH & Co. KG (afledt af grundlæggerens navn), i Fulda, Tyskland. Han startede med at producere glastermometre og kontakttermometre i glas sammen med seks medarbejdere på et produktionsareal på 350 m². Han blev født den 4. juli 1910 i Ilmenau, Thüringen, i Tyskland, hvor hans far i forvejen fremstillede termometre.
Lige fra begyndelsen var det Moritz Kurt Juchheims filosofi at fremstille præcisionsinstrumenter af høj kvalitet og tilbyde den bedst mulige service.

1949

  • Fabrikken med trådvarer erhverves til fremstilling af beskyttelsestilbehør til glastermometre.
  • Åbning af et drejeri
  • Firmaet deltager i Hannover-messen for første gang.

1950 - 1959

  • Der opbygges et landsdækkende forhandlernet.

1951: JUMO opnår det første patent til udvikling af et kontakttermometer i glas.

1952: For første gang har JUMO over 100 medarbejdere.

1960 - 1969

  • De første filialer etableres i Tyskland.

1960: 750 medarbejdere hos JUMO arbejder på et produktionsareal på 20.000 m².

1961: Etablering af de første laboratorier til materialeprøvning.

1965: Peter Juchheim, søn af firmaets grundlægger, bliver administrerende direktør for selskabet.

1970 - 1979

  • Ekspansionen fortsætter både med løbende og ny udvikling af elektroniske enheder til styring, registrering og programmering af temperatur samt transmittere.

1970: JUMO beskæftiger knap 1.000 medarbejdere på produktionsstedet i Fulda.

1978: JUMO er blandt de første virksomheder til at investere i processorer til kontrolteknologi ved hjælp af mikroprocessorteknologi i JUMO-enheder og ved at udvikle den software, der kræves til dette.

1979: Den indledende produktion af elektronisk trykmåleudstyr inden for trykmåling etableres.

1980 - 1989

  • Indførelsen af industrirobotter øger produktionseffektiviteten betydeligt.
  • Den globale ekspansion skrider frem takket været oprettelsen af flere datterselskaber.

1980: For første gang tilbyder JUMO også omfattende serviceydelser til eksterne kunder indenfor metalbearbejdning og elektroniske moduler.

1981: Måling og mulighed for kalibrering af luftfugtighedsfølere udvides.

1982: Området inden for analytisk måling etableres: Produktionen udvides til at omfatte måle- og kontrolenheder til bestemmelse af kemiske procesvariabler.

1984: Der etableres et renrum til ”temperaturføler"-området for at muliggøre produktionen under særlige miljøforhold.

1985: Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim overtager ledelsen af M.K. JUCHHEIM GmbH & Co. efter den ældste bror Peter Juchheims død. Bernhard, som er yngste søn af Moritz Kurt Juchheim, blev født den 24. december 1949.

bjuchheim_s


1987: Med introduktionen af SMD-teknologi (Surface Mounted Device) og investeringer i de nødvendige produktionsmaskiner er det nu muligt internt at producere de komplekse printplader til JUMO-produkter.

1988: Der opføres et EMC-laboratorium (elektromagnetisk kompatibilitet) .
Det statsligt godkendte kontrolorgan for varmeenergi påbegynder sit virke.

1989: JUMO introducerer robotter i produktionen af temperaturfølere, hvilket gør dem til bannerførere på marked.

1990-1999


•    Dynamisk global vækst gennem udvikling af højteknologisk udstyr, processtyringssystemer, smart-transmittere, busteknologi og  moderne visualiseringssoftware.

1991: Udviklingsafdelingen flytter ind i en ny bygning.
Virksomheden certificeres i henhold til DIN EN ISO 9001.

1992: Et godkendt DKD-laboratorium (tysk kalibreringsservice) åbner på anlægget hos JUMO.

1994: Det nye PPS-system til produktionsplanlægning tages i brug.

1995: JUMOs uddannelsescenter åbner.1996: Virksomhedens grundlægger, Moritz Kurt Juchheim, dør den 2. november 1996 i Fulda. Han spillede en aktiv rolle i virksomhedens ledelse frem til sin død.

1999: Virksomheden certificeres i henhold til DIN EN ISO 14001(miljøcertificering).

2000-2009

  • JUMO udvider støt sin internationale rækkevidde og investerer i asiatiske og østeuropæiske vækstmarkeder.
  • Komplette automatiseringssystemer henvender sig til nye målgrupper.

2000: JUMO genererer over 100 mio. euro i omsætning for første gang.

2002: Den nye salgs- og produktionsbygning til produktlinjen for temperaturfølerteknologi - med et samlet areal på 4.680 m² - åbner i Eisweiher industripark.

manufacturing_building_DE_FD_plant3


2003:
Varemærket JUMO har opnået en fremtrædende international betydning indenfor måle-, styre- og automationsteknologi gennem de seneste årtier. Som følge heraf blev det besluttet at justere det formelle virksomhedsnavn i Tyskland, så det svarer til det internationale navn. Så i juni blev M.K. JUCHHEIM GmbH & Co. omdøbt til JUMO GmbH & Co. KG. Dipl.-Kfm. Michael Juchheim blev udnævnt til administrerende direktør på lige fod med sin far Bernhard Juchheim.

mjuchheim_s

2005: Opstart af et nyt logistikcenter med lager af færdige produkter, ordreplukning og emballering.  Automatisk lagerteknologi, stregkodestyret håndteringssystem samt en nybygget læsserampe sikrer hurtig og sikker afsendelse.

Der oprettes et nyt IT-center for at sikre, at alle DP-styrede procesflow er optimerede og sikre.

Lancering af innovative produkter med godkendt pålidelig funktion i henhold til DIN EN 61508 minimerer risici for proces og bruger.

2007: Tilkørselsvejen til JUMOs hovedkvarter i Fulda omdøbes til Moritz-Juchheim-Straße til ære for virksomhedens grundlægger.

straßenschild

JUMO lancerer enheder med trådløs transmission og giver hermed kunderne helt nye anvendelsesområder. For eksempel muliggør den trådløse teknologi temperaturmåling i områder, der er svært tilgængelige. Der kræves ikke længere dyre specialkabler og tidskrævende kabelføring..

2008: Der etableres et renrum til produktionsområdet for trykmåleteknologi for at opfylde de særlige produktionskrav til det følsomme udstyr.

Endnu en gang tilbyder JUMO uddannelsen som glasudstyrsmager. De håndblæste produkter bruges hovedsageligt i elektroder til flydende analyser.

2010-2019

2011: JUMO modtager AEO-certificeringen (AEO F) for "toldmæssige forenklinger, sikkerhed og sikring” og må således anses for en særdeles troværdig og pålidelig leverandør inden for international handel med varer. AEO-F-certificeringen er det højeste, internationalt anerkendte kvalitetsstempel, der kan tildeles af toldmyndighederne.

JUMOs DKD-laboratorium (tysk kalibreringsservice) modtager certificering fra den nye Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH af DAkkS (tysk akkrediteringsorgan).

Koncernens omsætning overstiger 200 millioner euro for første gang.

2012: Det nybyggede varemodtagelses- og logistikcenter åbner i Fulda.

JUMO koncernen har over 2.000 ansatte.

2013: JUMO opnår certificering som officielt godkendt og anerkendt speditør inden for luftfragt.

I november sætter JUMO kursen mod fortsat vækst i Fulda og køber en grund på 100.000 m². Her skal der inden for de næste par år bygges en helt ny fabrik til fremstilling af følere.

2014: JUMO optages på listen ”Deutschlands beste Arbeitgeber" (Tysklands bedste arbejdsgivere), som udgives af  magasinet FOCUS.

JUMO tildeles titlen som ”Wachstums-Champion 2014” (Mester i vækst 2014) for en vækst over gennemsnittet og en løsningsorienteret forretningsmodel gennem flere år.

JUMO modtager en æresbevisning for at have deltaget i Hannover-messen 65 gange.

Uddannelsesprogrammet ”Fachkraft für Metalltechnik" (specialist indenfor metalteknologi) starter som en ny, toårig elevplads, specielt udviklet til at give elever fra Hauptschule (almen gymnasial skole) muligheder hos JUMO.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Munich Strategy Group (MSG) er JUMO en af de 100 mest succesrige tyske SMV'er. MSG gennemgik drifts- og strategioplysninger fra ca. 3.300 små og mellemstore virksomheder med en omsætning på mellem 15 og 400 millioner euro.

2015: Ved den hessiske Iværksætterdag modtager JUMO "Hessen Champion 2015"-prisen i kategorien "global markedsleder" for sine temperaturfølere til varmemålere.

JUMO modtager en pris som finalist i det berømte "Grand Prize for mellemstore virksomheder".

JUMO optages for anden gang på listen over "Tysklands bedste arbejdsgivere", som udgives af magasinet FOCUS.

I rangordningen af de mest succesrige tyske mellemstore virksomheder, foretaget af Munich Strategy Group (MSG), springer JUMO fra en 60. til en 21. plads, hvilket placerer virksomheden blandt årets højdespringere.

JUMOs succesfulde sundhedsledelse i virksomheden modtager en pris af sygeforsikringen Techniker Krankenkasse.

2016: Erhvervelse af virksomheden PGT Thermprozesstechnik GmbH med base i Troisdorf. Virksomheden er specialiseret i fremstilling af innovative plasttemperaturfølere og JUMOs mangeårige systempartner.

Erhvervsmagasinet FOCUS tildeler i samarbejde med instituttet "Deutschlandtest" JUMO garantimærket "Karrieremuligheder". Til dette formål undersøges ledelseskulturen, bæredygtigheden og omdømmet i 2.000 virksomheder med flest ansatte. I 2016 indtog JUMO andenpladsen indenfor teknologisektoren måling.

Hvert år analyserer magasinet Wirtschaftswoche den innovative styrke hos 3.500 mellemstore tyske virksomheder i samarbejde med konsulentfirmaet Munich Strategy Group (MSG). I 2016 opnåede JUMO en fremragende 25. plads i den samlede placering på ranglisten.

HBM School of Entrepreneurship på universitet i St.Gallen, i Schweiz, offentliggjorde sit første globale markedslederindeks for DACH-regionen i 2016. JUMO er her opført som "globalmarkedsførende Mester 2017" med industrielle temperaturfølere til varmemålere.

2017: I 2017 fik JUMO overrakt en "German Brand Award". Denne pris uddeles til succesfulde brands, konsekvent brand management og bæredygtig brand kommunikation.

JUMO modtager "Grand Prix for små og mellemstore virksomheder". Den vigtigste erhvervspris i Tyskland er blevet uddelt af Oskar Patzelt Fonden siden 1995 og anerkender "fremragende præstationer hos mellemstore virksomheder".