Ølproduktion

Her kan du finde procesbaseret måleteknologi til anlæggene i dit bryggeri. Ved hjælp af detaljerede illustrationer og beskrivelser viser vi, hvordan sensor- og automatiseringsløsninger til mæskning, urtseperation, urtkogere, urtkølere samt gærings- og lagertanke kan realiseres. Find ud af, hvordan sensorer, controllere og automatiseringssystemer hjælper med at gøre hele brygprocessen mere pålidelig, effektiv og bæredygtig.

Mæskning

3 Løsninger

Ved mæskning er det nødvendigt med en nøjagtig temperaturmåling, for at processen kan lykkes. Maltblandingen styres ved hjælp af et forudbestemt temperaturprogram, så stivelsen i malten nedbrydes til sukker. En meget præcis temperaturstyring giver også mulighed for et højt sukkerudbytte, hvilket igen påvirker øllets fylde og alkoholindhold.

Urtseperation

2 Løsninger

Under urtseperationen adskilles maltskallerne, det brugte korn, fra urten. Her fungerer det brugte korn som et filter. Mosten pumpes og recirkuleres i kredsløbet, indtil der er dannet et filtreringslag af skallerne. Omrøreren styres ved hjælp af trykdifferentialet, så filtreringen er effektiv.

Urtkogning

3 Løsninger

Ved at koge urten udvindes de aromatiske bestanddele fra humlen. Samtidig fordampes alle de substanser, der kan give en dårlig smag i øllet. Herved frigøres urten fra andre substanser i bundfaldet, som bliver nedbrudt og skilles ved høje temperaturer. Den positive bivirkning ved kogning af urten er, at urten steriliseres.

Urtkøler

4 Løsninger

Efter klaring i vandbadet eller gennem filtrering skal urten afkøles til gæringstemperatur så hurtigt som muligt. Her er parametrene tid og temperatur også yderst vigtige. Urtens flowhastighed styres af urtens temperatur. Jo varmere urten er, jo langsommere strømmer den gennem køleren.

Gærings- og opbevaringstank

3 Løsninger

Under gæringen blandes urten med en vis mængde gærceller. I begyndelsen af gæringen luftes gæren godt igennem og gærer derefter ved en temperatur, der er optimal for gæren. Under den efterfølgende lagring høstes gæren, og den grønne øl opbevares ved en bestemt temperatur og i en bestemt periode afhængigt af øltypen.