Succeshistorie: plastproduktion

Kontrolleret temperaturregulering af plastdele

Moderne plast er virkelig højteknologiske produkter, der erstatter traditionelle materialer på flere og flere områder. De har spillet en nøglerolle i bilindustrien i årtier, hvor de er udsat for særligt ekstreme belastninger. ROS GmbH & Co. KG fra Coburg i Tyskland har specialiseret sig i fremstilling af termoplast- og duroplastdele til denne industri.

Ingenieur vor Industrieanlage

Opgave

For at leve op til kundernes krav skal der garanteres en ensartet kvalitet i produktionsprocessen, selv ved store mængder. I en ny udglødningsovn fremstillet af caldatrac® Industrieofenbau GmbH & Co. KG fra Höchheim, Tyskland, sikres denne ensartede kvalitet ved hjælp af automatiseringssystemet JUMO mTRON T. Udfordringen for det nye anlæg var at udgløde de behandlede termohærdende materialer ved hjælp af en jævn og præcis varmebehandling.

Plastdel fra ROS GmbH & Co. KG

Plastdel fra ROS GmbH & Co. KG

Eksternt billede af ROS GmbH & Co. KG

ROS GmbH & Co. KG

Løsning

De tolerancegrænser, som kunden stiller til rådighed for disse materialer, er ekstremt snævre. Råemnerne skubbes ind i ovnen ved hjælp af en hærdevogn. Op til 8 forskellige batches på 6 tempereringsvogne kan placeres i ovnen og behandles samtidigt. På grund af ovnens design opnås en jævn fordeling af varmen inde i ovnen, så der produceres en temperaturfordeling med en maksimal afvigelse på ± 3 K. Det store udvalg af produkter gjorde det særligt vigtigt at gemme og redigere forskellige udglødningsprogrammer direkte i systemet. Hos ROS GmbH & Co. KG kan brugeren nemt starte de forskellige programmer til udglødningsprocessen via multifunktionspanelet 840. Oprettelsen af programmer, der består af op til 100 segmenter, kan også udføres direkte på enheden. Hver udglødningsproces styres ikke kun af JUMO mTRON T-systemet, men registreres også. Systemets batchrapportering muliggør løbende overvågning og evaluering af de enkelte ovnkomponenter. En detaljeret evaluering af de anvendte temperaturer og programmer gør det muligt til enhver tid at drage konklusioner om kvaliteten under indflydelse af forskellige faktorer.

Installationssituationen: JUMO mTRON T og JUMO safetyM

Resultat

Det 4-kanals analoge indgangsmodul er en særlig funktion. Det er udstyret med universelle og galvanisk isolerede analoge indgange til termoelementer, modstandstemperaturfølere- og standardsignaler. Forskellige målestørrelser som temperatur, tryk og fugtighed kan derfor registreres og digitaliseres præcist ved hjælp af den samme hardware.