3 Løsninger
Ved mæskning er det nødvendigt med en nøjagtig temperaturmåling, for at processen kan lykkes. Maltblandingen styres ved hjælp af et forudbestemt temperaturprogram, så stivelsen i malten nedbrydes til sukker. En meget præcis temperaturstyring giver også mulighed for et højt sukkerudbytte, hvilket igen påvirker øllets fylde og alkoholindhold.
2 Løsninger
Under urtseperationen adskilles maltskallerne, det brugte korn, fra urten. Her fungerer det brugte korn som et filter. Mosten pumpes og recirkuleres i kredsløbet, indtil der er dannet et filtreringslag af skallerne. Omrøreren styres ved hjælp af trykdifferentialet, så filtreringen er effektiv.
3 Løsninger
Ved at koge urten udvindes de aromatiske bestanddele fra humlen. Samtidig fordampes alle de substanser, der kan give en dårlig smag i øllet. Herved frigøres urten fra andre substanser i bundfaldet, som bliver nedbrudt og skilles ved høje temperaturer. Den positive bivirkning ved kogning af urten er, at urten steriliseres.
4 Løsninger
Efter klaring i vandbadet eller gennem filtrering skal urten afkøles til gæringstemperatur så hurtigt som muligt. Her er parametrene tid og temperatur også yderst vigtige. Urtens flowhastighed styres af urtens temperatur. Jo varmere urten er, jo langsommere strømmer den gennem køleren.
3 Løsninger
Under gæringen blandes urten med en vis mængde gærceller. I begyndelsen af gæringen luftes gæren godt igennem og gærer derefter ved en temperatur, der er optimal for gæren. Under den efterfølgende lagring høstes gæren, og den grønne øl opbevares ved en bestemt temperatur og i en bestemt periode afhængigt af øltypen.